Yayınlanma Tarihi: 30 Kasım 2011Kategoriler: Haberler

Bugün Tahran’da İngiliz büyükelçiliğine yapılan saldırıyı ve bunun Türkiye’nin AB’ye girmesi ile bağlantısını, hatta Habertürk HT ekonomi köşe yazarı Ercan Kumcu’nun “Almanya Euro’yu Kurtarabilir mi?” yazısında Almanya’nın borçlanma faizinin nasıl İsveç gibi küçük bir ülkenin borçlanma fazini 50-60 baz puan geçtiği ile güzel yorumlarını birleştirip “Avrupa Birliği hayali” nin nasıl artık var olmadığını, daha doğrusu birliğin var olup da para birliğinin geleceğininin olmadığını söyleyecekken, Habertürk’teki Milli Piyango Yılbaşı Çekilişi haberi kimyamı bozdu ve konu değişimi yaptım.

Biz Türk’ler herşeyi son ana bırakmayı çok severiz. Mesela borcu biriktirip Bor madeninden gelecek Trilyon Dolarlara bel bağlarız. En çok satan piyango bileti yılbaşı içindir. Küçük, küçük kazanmak yerine toptan kazanmayı yeğleriz. Uğura accayip inanırız. Mazallah bir kez Bahçekapı’dan 1-2 şanslı bilet çıktıysa, oraya hücum eder, “olasılık” denen dengeyi bozar, oradan bilet alarak şanslı olacağımızı zannederiz: http://www.haber34.com/piyango-umudu/ Gerçi Bahçekapı’da satılan bilet sayısı arttığı için, olasılık da artacak, şansımız da artmış olacaktır.

İşte Habertürk HT’nin haberi: http://ekonomi.haberturk.com/makro-ekonomi/haber/ 40 Milyon TL ile ne yapılacağını aşağıda görelim bakalım:

  • Bankaya mevduat olarak yatırıldığında günlük 8 bin 900 lira, aylık 267 bin lira, yıllık da 3 milyon 200 bin lira faiz geliri eldesi
  • Tanesi 653 TL’den, 61 bin 255 adet cumhuriyet altını
  • 770 bin TL’den, 52 tane Porsche 911 Turbo Cabrio
  • 500 bin TL’den, 80 tane lüks daire
  • 250 bin TL’den orta halli 160 daire
  • Boğaz’dan tanesi 3 milyon dolara (5.4 milyon TL) 7 adet yalı
  • Denizde yat keyfi yapmak isterseniz tanesi 1 milyon dolardan (1.8 milyon TL) 22 yat

Süper değil mi? Hatta bir de abartarak “En çok ihtiyacı olana çıksın, her seneki temennim budur..” bile derler: http://www.tribundergi.com/forum/

Peki niye bu para ile yapılacak yatırım, girişimcilik konuları işlenmez?: Şu kadara katma değerli bir girişim yapılır, şu kadar işçi çalıştırılır.. Bugüne kadar yeterli birikimi olmayıp da büyük ikramiye kazanmış insanlarla ilgili haberlere bir bakın: Milli-Piyango-Talihsizleri Gördüğünüz gibi hiçte iç açıcı değil. Basında çıktığı gibi kafayı kırıp 22 tane yat almamışlar ama para da onlara yar olmamış. Asıl can sıkıcı olan basının bu konuyu her yıl başka komik örneklerle haber yapmasıdır. Basın bence insanları rantiye olmaya teşvik edeceğine Girişimciliğe teşvik etsin.

Bültene katılın.