Yayınlanma Tarihi: 9 Şubat 2012Kategoriler: Haberler

Twitter’da takipçi sayım son haftada oldukça fazla sayıda yabancı katılımı ile 10,000’i geçince, bu kritik dönemde blogumda yazacağım konulara dikkat etmek istedim. Dün İsveç basını Brightwell’in SAAB için teklife çok yakın olduğunu yazdılar. Hatta ortağım Zamier Ahmed’in bu amaç için Stokholm’e geldiğini de belirttiler: http://www.expressen.se/gt/saab/ Bunların hepsi doğru ve son dönemece girildiği net olarak ortada. O yüzden yazacaklarım bununla sınırlı ve spekülasyona yol açacak bir yönlendirme yapmak istemiyorum.

Ama bu süre içinde blogumu okuyacak Türk ve yabancılara yararlı olması açısından çok önemli bir bilgiyi paylaşmak istiyorum. Ben aynı zamanda kronik migren hastasıyım. Dünyada bu konuda ne çalışma yapıldıysa hepsini takip ettim. Tıp dışı yöntemler dahil hepsini denedim. Ama bugüne kadar başarılı olmak ne yazık ki mümkün olmadı.

12 Ekim 2009 tarihinde BOTOX’u denemeye karar verdim. Yaptırdığım Botox ne yazık ki başarılı olmadı ve ümidimi yitirerek ağrı kesicilere (bir tek Relpax ağrımı kesiyor) bağlılığımı sürdürdüm. 2002 yılında yüzdeki kırışıklıkların geçici olarak giderilmesi amacıyla Botox’un kullanılmasına onay veren Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Botox’un bu kez kronik (ayda 14 günden daha fazla atağı olan hastalar için)  migren tedavisinde de kullanılmasını 20 Ekim 2010 tarihinde onayladı: http://www.fda.gov/PressAnnouncements/

Ben bu gelişimden habersiz olarak 2011 yılının sonlarında gene bir dostumun tavsiyesi ile Botox’u gündemime aldım. İsrarını sürdüren dostumu dinleyerek 3 Ocak 2012 de Migren Botox’u (daha doğrusu migren için Botox) yaptırdım. Bu tarihten 8 Şubat 2012 tarihine kadar migren olmadığımı göz önüne alırsam, tam 36 gündür migren atağı yaşamıyorum. Başarı sürdüğü taktirde her 4-5 ayda bir botox yaptırmaya devam edeceğim. Ha bu arada kızdığımda kaşlarım çatılıyor ve alnım kırışıyor. Yani şu aşamada en azından başka bir amaca da hizmet etmiyor.

Kronik migren hastası olanlara bu müjdeyi vermek istedim. Benden talep edildiği taktirde Türkiyedeki doktorumun iletişim bilgilerini Facebook üzerinden paylaşacağım.

Önemli Not: Yukarıda adı geçen ilaç ve tedaviler ancak doktor kontrolünde denenmelidir. İlaç ve tedavilerin sonuçları hastaların sahip olduğu başka hastalıklara (alerjik durum vs dahil) bağlı olarak önemli yan etki yaratabilir. Bunun yanında Botox için de önemli bir uyarı yapmamda yarar var. Ülkemizde botox uyguladığını söyleyip saflaştırılmamış botilinum toksini kullanıp insanlara zarar verebilen doktor ya da doktor olmayan kişilerin olduğunu da hatırlatarak, doktor seçiminde dikkatli olunmasını şiddetle öneririm.

Bültene katılın.