Yayınlanma Tarihi: 8 Ekim 2010Kategoriler: Haberler

Bayer_Konferans2

Bayer Türk 50 yılı aşkındır Türkiye’de en uzun süredir yerleşik yabancı firmalardan biridir. “HealthCare”, “ MaterialScience” ve “CropScience” olmak üzere her üç alt grubu Türkiye’de iyi konumlanmış, kendi pazarlarında da lider durumdadır. Türkiye’de en büyük 130 şirket arasında yer alan Bayer, kimya endüstrisinde 7. en büyük ihracatçı konumundadır. Türkiye’de 19 bölge ofisine sahip olan Bayer Türk İstanbul ili sınırları içerisinde iki üretim merkezi ile faaliyet göstermektedir. Gebze’deki üretim tesisi CropScience ürünlerini üretirken Topkapı, İstanbul’daki tesis HealthCare için üretim yapmaktadır. Ortadoğu Bölgesi’nin en büyük Bayer şirketi olarak, Bayer Türk ayrıca 40’ı aşkın ülkeye ekin koruma ürünleri ve ilaç ihraç etmektedir. Bayer Türk’ün 31 Aralık 2009 tarihi itibarıyla 1.574 çalışanı bulunmaktadır ve Bayer Grubu 2009 yılında Türkiye’de 428,6 milyon Euro’luk satış gerçekleştirmiştir.

Daha detaylı bilgiyi Bayer Türk’ün web sitesinde bulabilirsiniz: http://www.bayer.com.tr/ebbsc/cms/tr/ Bulamayacağınız bilgi ise Bayer’in Ar-Ge için harcadığı para: 2010 yılında “HealthCare” için 1.847 milyar Euro, “ MaterialScience” için 207 milyon Euro ve “CropScience” için 653 milyon Euro olmak üzere, diğer küçük başka harcamalarıyla beraber toplam 3.1 milyar Euro harcamış olacak. Bayer Türk’ün 8 Ekim 2010 da Sapanca Güral Otel’deki birlikteliğinde “Gelecek” temalı konferans verdim. Türkiye CEO’su Dr. Sebastian Guth’u dinledim ve ekibi ile öğlen yemekte birlikte oldum. Kendisini 10 yıl içinde Bayer’in başında görürsek şaşırmayalım.

Alphan_MIT

“Gelecek” temalı konferanslarımda, sanki izleyenler bir öncekini dinlemişler duygusu ile her zaman yenilikler yapıyorum. Bu kez Eylül ayında MIT’de katıldığım EmerTech (Gelişmekte Olan Teknolojiler) konferansında etkilendiğim noktaları paylaştım. Sizlere de aktarmak istediğim 1-2 önemli nokta var. TR35, her yıl MIT tarafından desteklenen bir çalışma: Yaşı 35’in altında olan 35 İnovatör, şirket, ürün ve projelerini sergilediler. 35 kişiden 7’si kadındı. ABD’de bile kadın girişimci oranı görüldüğü gibi düşük. TR35 de bugüne kadar Google’un kurucuları Larry Page ve Sergey Brin; Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg ve PayPal’in kurucusu Max Lechin keşfedilmiş ve desteklenmiş. Bu yılki 35 kişinin projeleri: http://www.technologyreview.com/tr35/

Size 2 farklı konuda ortak bir mesaj vermek istedim: Ar-Ge ve Destek. Böylesine büyük para kaynağının ortasında Türkiye mütavazi Ar-Ge bütçeleri ve destekleriyle teknoloji geliştiremez. Dolayısı ile teknoloji satın almak zorundadır. Bunu hep tekrar ediyorum, tekrar etmeye de devam edeceğim. Ama bizim işadamlarımız o kadar bunalmışlar ki, gidip gayrimenkul almayı yeğiliyorlar. Onlara da kızamıyorum. Ben Don Kişot gibi ortalıklarda dolaşıyorum. İnşallah ben de birgün pes edip, gayrimenkul geliştirmeye (Real Estate Development) endekslenmem.

Bültene katılın.