Yayınlanma Tarihi: 10 Eylül 2011Kategoriler: Haberler

Daha önce “Capital: Twitter’ın En Aktif İş İnsanları Kimler?” yazımda Capital Dergisi’nde çıkan listeyi yayınlamıştım: https://www.alphanmanas.com/?p=1642 O zamanki listede İş insanı olarak en çok takipçiye sahip kişiydim (Ümit Boyner TÜSİAD başkanı kimliğiyle yer aldı). Geçen 6 ay içinde takipçi sayım 1554’den 5,063’e yükseldi (ilgili istatistik için tıklayınız). Habertürk HT’den sevgili Ayşegül Akyarlı Güven de Nisan 2011’de yaptığı araştırmadaki listesinde (haber için tıklayınız) en değerli iş insanı kimliğiyle değerim 298 USD’ydi. Şu andaki değerim ise 575 USD’ye yükseldi. Neredeyse değerim 6 ayda ikiye katladı. Buna mı sevineyim yoksa, değerimin yerlerde olduğuna üzüleyim bilemedim. Siz de kendi değerinizi http://www.tweetvalue.com/ dan öğrenebilirsiniz.

İnfomag dergisinin Eylül 2011 sayısında Cihan Dağ haberinde ise Markafoni’nin kurucusu sevgili Sina Afra listeye ilk sıradan girdi (Haber için tıklayınız). Takipçi sayısı 20,555 ve attığı tweet sayısı ise 8248. Yani her tweet kendisini 2.5 kişinin takip etmesini sağlamış. Benim şu ana kadar attığım tweet sayısı beni 28.6 kişinin takip etmesini sağlamış. Bu rakam ile ortaya 2 tane önemli gerçek çıkıyor:

1. Sizi takip edecek kişi sayısını arttırmanız için çokça sayıda tweet atmanız gerekiyor.

2. Tanınırlılık oranınız arttıkça tweet başına takipçi sayınız çok hızlı artıyor. Örneğin Cem Yılmaz sadece 2 tweet atmış ama 876,375 takipçisi var.

Alphan Manas’ı twitter’dan takip etmek için; http://twitter.com/alphanmanas

Bültene katılın.