Yayınlanma Tarihi: 19 Mayıs 2008Kategoriler: Haberler

Bundan tam 1 yıl önce birinci bölümünü sunduğum “Solar Enerji Bizi Nasıl Kurtarır?” ın ikinci bölümünde sizlere kurulmaya yeni başlanan Kuzey Amerika Kıtası’nın en büyük “Solar Enerji Fabrikası” hakkında bilgi vermek istiyorum.

19 MW’lık elektrik üretim kapasitesine sahip olacak tesis, Doğu Ontario’da 122 hektarlık bir alan üzerinde kuruluyor. Gelecek yıl tamamlanması planlanan tesisten elde edilecek yeşil enerji ile 2,000 ailenin elektrik sarfiyatının karşılanması hedefleniyor. Bu işbirliğine birlikte adım atan Kanada’lı SkyPower-SunEdison ortaklığı sözcüleri, iki aşamalı inşa edilecek tesis ile karbon salınımının her yıl 21,000 ton azaltılabileceğini ifade ediyorlar.

Eyalet Hükümeti ve Ontario Güç Otoritesi tarafından da maddi olarak desteklenen bu işbirliği kapsamında,  Toronto ve Ottawa arasında bulunan 61 hektar genişliğindeki bir arazi 200,000 standart düz güneş paneli ile kaplanacak. Bölgede birçok yeni iş imkanı doğurması beklenen projenin, Ontario Eyaleti’nin 2025 yılı için öngörülen yenilenebilir enerji hedefine ulaşması yolunda önemli bir adım olacağı da ifade ediliyor.

Ontario’lu yetkililer, 2006 yılında başlatılan Yenilenebilir Enerji Standart Arz Programı ile daha şimdiden ilk 10 yıl için 1,000 MW’lık anlaşmalı üretim hedefi tutturulduğunu belirtiyorlar.

Avrupa ülkeleri tarafından tercih edilen solar PV tarlaları özellikle Kuzey Amerika’da değerli bir alternatif enerji kaynağı olarak kabul görüyor ve uygulanıyor.

Ben petrolde dünyayı kontrol eden Orta Doğu’nun Güneş Enerjisi konusunda da önemli rol oynayacağını düşünüyorum. Sevindirici olan ileride çöllerin işe yarayacağıdır.

Solar Enerji Bizi Nasıl Kurtarır? -1. Bölüm-

Bültene katılın.