Yayınlanma Tarihi: 14 Temmuz 2008Kategoriler: Haberler

Geçenlerde Erke Dönergeci’nin patent çizimlerini gördüğümde bir anda 2004 yılına geri döndüm. Mart 2004’te benzer buluşun sahibi bir arkadaşımın abisi Alp Kara, bana projesi ile gelmiş ve sonsuz enerji elde ettiğini söylemişti. Kendisi ile 2 yıl süreli gizlilik anlaşması imzalayarak bilgilerini paylaştık. Daha sonra Doç Dr. Hikmet Kocabaş ile de bir gizlilik anlaşması imzalayarak bize aktarılan bilgilerden elde edilecek cihazı simüle etmesini istedik. Cihaz, Erke Dönergeci ile aynı prensipte çalışıyordu. Eliptik bir yuvada hareket eden bir kol, motor destekli birkaç çevirmeden sonra sonsuz dönüşe başlıyordu. Evet gerçekten dönüş sonsuzdu ve doğal olarak bir enerji elde ediliyorsa da bu sonsuz bir enerji olacaktı. Ama sorun yatak ve yuvalara uygulanan kuvvetti. Titanyum dahi birkaç dakika içinde sürtünmeden etkisiz hale geliyordu. MagLev (Magnetic Levitation) sürtünmeyi azaltmasına rağmen istediğimiz sonuca ulaşamamıştık. Sonuçta bugünün malzeme teknolojileri sonsuz enerji üretmemize olanak vermediği sonucuna vararak bu projeden çekildik. Projede yer alan bir arkadaşım bana “Alphan bey uçan dairelerin uçuş prensibi aslında bu tip enerji üretimine çok yatkın” demişti. Hepimiz sonsuz enerjinin gizemini yaşamış sonra da hüzünlü bir şekilde veda edip normal hayata dönüş yapmıştık.

14 Mart 2006 tarihinde Erke Araştırmaları ve Mühendislik A.Ş. olarak PCT Patent başvurusunu yapan şirket ise yapmış olduğu prototip ve düşük ölçekli laboratuar çalışmalarında büyük olasılıkla bizim sağladığımız kısa süreli başarıyı sağladı. Ama bunun büyük ölçekli gerçek bir ürüne dönüşmesinin imkansız olacağını sanırım ileriki dönemlerde görecekler. Ben onlara destek olması açısından simülasyon çalışmamızdan bir bölüm yolluyorum. (Aşağıdaki Video) Elimizde destek seviyesini arttıracak başka bilgiler de mevcut.

Erke’nin patent başvuru bilgileri:
http://www.wipo.int/ipdl/en/madrid/key.jsp?KEY=886784 linkinde bilgiler mevcut. Ürünün patent almasını engelleyecek bir durum olmayabilir. Ama alınmış patentin çalışan bir ürünün ortaya çıkması için bir garanti olmayacağını hepimizin bilmesi gerekir. Hele gazeteci arkadaşların, “Patent aldım” diye ortaya çıkan ve “Faydalı Model” başvurularını gösterip projelerine finansal destek arayan rüya aleminin insanlarına dikkat etmeleri gerekiyor.

Simülasyon Videsu İçin Tıklayınız.

Bültene katılın.