Yayınlanma Tarihi: 30 Haziran 2006Kategoriler: Basında Çıkan Haberler

Geçtiğimiz haftasonu Göztepe Rotract klübü tarafından gerçekleştirilen 2440. bölge Rotract konferansı, bu bölgede bulunan klüplerin 1 yıl boyunca yaptıkları projeleri birbirlerine aktardıkları ve yılın en son ortak toplantısnın yapıldığı büyük bir organizasyon. 18-30 yaş arası gençlerin üye olduğu bu klüpler uluslararası Rotary’nin önemli bir kolu. Gençlerin Roteryan olmadan önce kendi yeteneklerini test ettikleri, sosyal projeler üretip, katkıda bulunup Rotary şemsiyesi altında toplanıyorlar. Bu kişilere Rotract deniyor.

Bu kardeşlerimizin 18-30 yaşları arasında olmaları gelecek kaygılarını da beraberinde getirerek, meslek seçiminden tutun da dünyada yeni gelişecek iş alanları yeni teknolojiler bu yaş grubunun önündeki hayatı direkt olarak etkiliyor.
Bu kardeşlerimiz konferansa konuşmacı konuk olarak Dünya Futuristler Birliği Türkiye Başkanı Alphan Manas’ı davet ettiler. Alphan Manas bu genç kardeşlerimize ‘Geleceği Şekillendirmek’ adlı bir konferans verdi.

Sayın Manas dünyanın en önemli sinema filmlerinden biri olan Star Wars filminden alıntı yaparak başladı konferansına. Kaptan Cork; Mr. Spak gibi karakterlerin birbirleriyle haberleşmek için kullandıkları haberleşme cihazını yani mobil cep telefonunun normalde 2240 yılında kullanılması beklenirken Motorola firmasının aynı görünümlü ve aynı adı taşıyan bu telefonu 1997 yılında piyasaya sürdüğünü söyledi. X,Y ve Z kuşaklarının özelliklerinden bahsederken daha hayata yeni başlayan genç kardeşlerimize doğacak çocuklarının özelliklerini söyleyerek nasıl bir kuşakla yaşayacaklarının ipuçlarını verdi.

Manas geleceğin mesleklerinden bahsederken veri madenciliğine değindi. Gelişen teknoloji sayesinde insan yaşam süresinin uzadığını buna bağlı olarak da yaşlanan insan neslinin bakıma ihtiyacı olacağını söyleyip yaşlı bakımının çok daha önemli bir meslek olacağına dikkatleri çekti.Kısaca beyinlerimizi Nano teknolojiyle yaşlı bakımı arasında götürüp getirdi.

Sayın Manas her ne kadar gelecek ve teknolojiden bahsettiyse de asıl dikkat çektiği konu yeni dünyada insanların sosyalleşmesi üzerineydi. İnsan sosyal olmak zorunda olan bir varlık olduğuna göre diyor.Sayın Manas; İnsan konuşması, ağlaması, gülmesi için hep birine ihtiyaç duyacaktır. Ege insanının bunu birbiriyle dertleşerek çok iyi yaptığını belirten Manas, jimnastik salonlarından başlayan, gece kulüplerinde ayakta gece boyu takılarak aranan eş arama işlevinin artık teknoloji sayesinde çeşitli internet sitelerinden yardım alınarak yapıldığını vurgularken; gelecekte de bu sitelerin daha da önemli olduğunu ve bu çeşit sosyal kulüplere üye olmanın önemine dikkat çekti. Bu sayede toplantıda bulunan arkadaşlara da işe yarayan bir davranış yaptıklarını ve buna hayat boyu devam etmelerini önerdi.

Haberin PDF Hali 

30/06/2006 Akşam Gazetesi 

Bültene katılın.