Yayınlanma Tarihi: 24 Mart 2010Kategoriler: Haberler

Assemblee_Notionale

Heuliez orta ölçekli bir Fransız firması iken başkanlık seçimlerinde Nicolas Sarkozy’nin rakibi tanınmış bayan politikacı Segolene Royal’in bölgesinde olması dolayısıyla ülkenin gündemine oturmuş durumda. Öylesine ki şirket tam bir şehir efsanesi durumunda. Halkın çoğu fabrika’nın hangi şehirde olduğunu bile bilmemekle birlikte şirketin adını çok iyi biliyor. Şirketin bulunduğu şehir Cerizay’dan trene bindiğimde bana selam verenler olduğunu görünce gözlerime inanamadım. Fransa da yaşayan Türkler de sağ olsunlar beni destekliyorlar. Orada okuyan öğrencilerimiz Heuliez’de staj yapmak ve çalışmak istiyorlar.

Son ziyaretimizde sendika yöneticileri benimle tanışmak istediler. Heuliez’de 3 tane sendika güçlü: CFDT, CGC ve FO. Temsilciler ile 18 Mart 2010 da yaptığımız kahvaltıda şirketin kurtuluşu için düşündüğümüz çözümleri paylaştık. Şirketin son 2.5 yıldır yaşadığı sıkıntılara bakıldığında, benim son 2 aydır neredeyse her hafta onlarla beraber olmam ve çözüm yaratmaya çalışmam pozitif algılanıyor. Sonuçta kurtuluş reçetesini de artık acilen bekliyorlar.

Sabah bölge milletvekili Jean Grellier’in de katıldığı kahvaltı sonrası beraberce fotoğraf çektirdik. Jean Grellier’in danışmanı bayan Nasserra Hamroune ertesi gün (19 Mart) bizi Assemblee Notionale’e (Millet Meclisi) davet etti. Orada yediğimiz öğle yemeği öncesi meclisi gezdik, başka milletvekilleri ile tanıştık. Meclis seçimler nedeniyle tatil olduğu için ben de fırsat bilip bakan koltuğuna oturup resim çektirdim. Fransız meclisinde toplam 577 milletvekili var. Bunun 10 tanesi Heuliez’in bulunduğu bölgeden seçiliyor. Dolayısı ile Heuliez ile ilgili alım veya benzer bir çözüm gerçekleştiğinde ve işçilerin büyük bölümü işlerini kaybetmediği taktirde büyük bir destek alacağız. Fransa’nın AB üyeliğimize karşı olması’nın arkasında tabii ki birçok sebep yatıyor. Ama unutulmaması gereken en önemli konu iki ülkenin insanlarının birbirlerini tanıması ön yargıları ortadan tümüyle kaldıracağı ve destek sağlayacağı kesindir. Örneğin yöre halkının, Türk insanı olarak beni tanıdıktan sonra Türkiye’ye olan ilgisi de arttı.

Bültene katılın.