Yayınlanma Tarihi: 11 Kasım 2009Kategoriler: Haberler

devrim_alphanmanas“Türkiye’nin Elektrikli Araba” projesi Hürriyet ve Sabah gazeteleri konuya tam sayfa ayırıp desteklemeleri birlikte Türkiye gündemine oturdu. Bu proje bana 2 koldan gelmişti. İlkinde 28 Temmuz da sevgili Faik Kurşunoğlu bana kısaca bu projeden bahsetmişti. Diğerinde ise Başbakanlık Tanıtım Ajansı, yönetim kurulu üyesi olduğum İSGİD (İstanbul Genç Girişimciler Derneği) de bir tanıtım toplantısı yapmıştı. Ben ameliyat olduğum için katılamamıştım. Daha sonra İSGİD ve Hatemoğlu Tekstil yönetim kurulu üyesi sevgili Efsane Turan benim bu proje ile mutlaka ilgilenmem gerektiğini söyledi. Ben de bazı incelemeler yaptıktan sonra, Murat Günak ile 8 Ekim  de İstinye Park Masa Restaurant’da tanışarak yemek yedim. Fikirlerimizin uyuştuğunu anladıktan sonra iletişimimize devam ettik. 5 Kasım’da Londra’da bir toplantıya katılmak için yola çıktığımda 3 saatliğine Hannover’e uğradım ve Murat Günak ile prensiplerde anlaşarak bu işe girmeye karar verdik. Sonuç olarak tanışmamızı takip eden 2 aydan kısa bir süre içinde ortaklığa ve güç birliğine karar vermiş olduk. Bu Türkiye ölçeğinde çok kısa bir süre ama bizler biraz farklıyız. Murat Günak teknik anlamda tartışmasız lider, özgüveni çok yüksek, IQ, EQ ve SQ olarak zirvede ve bir o kadar alçak gönüllü bir insan. Ben bugüne kadar onlarca ortaklık gerçekleştirdiğim için, ortaklık kültürünü bilen ve bu konuda daima empati yapabilen biriyim. Dolayısı ile kimyamız uyuşmuş oldu.

6 Kasım’da Hürriyet’ten sevgili Ufuk Sandık ve Sabah’tan sevgili Emre Özpeynirci ile yemekte buluştuğumuzda her ikisi de benim bu projeye dahil olmamdan dolayı mutluluklarını paylaştılar. Haberlerin çıkması ile birlikte Türkiye ve yurt dışında yaşayan Türklerden inanılmaz bir geri bildirim aldım. Şu anda çok heyecanlıyım. Bana yakınlarım “Uçak işini yapamadın, şimdi sıra bunda mı?” diye takılıyorlar. Aslında hem haklılar, hem de haksızlar. Eclipse Aviation’ı süre kısa olmasaydı kesinlikle alıyorduk. Çünkü yatırımcılara şirket değerlerini inceleme fırsatı bile yaratamamıştık. Uçak hazır bir değerdi. Keşke olsaydı. Ama o konuda inanılmaz bir tecrübe edindim. Şimdi bu tecrübemi “Türkiye’nin Elektrikli Arabası” için harcayacağım.

Blog’umda 29 Eylül 2009 tarihli yazımda (https://www.alphanmanas.com/?p=344) elektrikli arabanın en önemli konusunun PİL GRUBU olduğunu söylemiştim. Gene aynısını söylüyorum. Ama bu kez planlarım farklı. Mutlaka pil teknolojisi üzerinde çalışacağım. İnşallah Türkiye’de çıkan madenleri kullanan bir pil teknolojisine sahip olabilirsek o zaman gerçekten tam bir TÜRK arabamız olabilir.

Sabah Gazetesinde çıkan haber için tıklayınız.
Hürriyet Gazetesinde çıkan haber için tıklayınız.

Bültene katılın.