Yayınlanma Tarihi: 4 Mayıs 2009Kategoriler: Patentlerim

Bir önceki yazımda yarıya düşen masa bayraklarına çözüm oluşturmuş ve bazı okurlardan daha farklı öneriler almıştım. Şimdi üzerinde çok konuşulmak istenmeyen bir konuda inovasyonlardan bahsetmek istiyorum. Bu konuda 3 tane inovasyon çalışmam var. Bunlardan ikisini sizlerle paylaşıyorum ama üçüncü olan yani alaturka ve alafranga tabir edilen 2 tür tuvaletin karışımı olan yeni tasarımımı sizlerle daha sonra paylaşacağım. Sizlerle paylaştığım 2 tane inovasyondan biri Sıvı Dozajlama Ünitesi adı altında patentlenmiştir. Diğeri ise NTV Türk Mucit programı sırasında jüri üyeleri olarak aramızda gülelim diye o anda aklıma gelmiş bir tasarımdır.

“Sıvı Dozajlama Ünitesi” taharet musluğuna takılan ve her basışta akan suyu yavaşlatıp içine sabun karıştıran bir aparattır. Ayrıca takılacak pil tertibatı ile de suyu az da olsa ısıtabilecek bir üründür. Bu ürün bazılarına komik gelse de patentlenmiştir. Bu ürünün diğer bir avantajı da taharet musluğundaki su ne kadar farklı basınçta akarsa aksın suyun akışını normal bir basınçta tutarak kullanıcıların konforuna katkıda bulunmaktadır.

Bu ürüne pahalı diyenler için ve sadece su basıncına çözüm isteyenler için ise  “Taharet Musluğu Basınç Kontrol Ünitesi”ni tasarladım. Bu da akan suyu hep aynı basınçta tutarak taharet musluğunun açılması anında suyun aniden fışkırmasını engelleyecektir.

Sonuçta İnovasyon inovasyondur. Bu yaptıklarımda inovasyondur. Çoğu arkadaşım başta çok gülmüştür ama anlatınca da çok hoşuna gitmiştir. Bakalım sizin hoşunuza gidecek mi?

Alaturka ve alafranga tabir edilen 2 tür tuvaletin karışımı olan yeni tasarımım üzerinde çalışıyorum. İkna olursam “Faydalı Model” için başvuracağım. Görüldüğü gibi insanlığın her türlü ihtiyacı için çalışma yapıyorum!!!!!!!!

Bültene katılın.