Yayınlanma Tarihi: 7 Aralık 2011Kategoriler: Haberler


Başıma gelecekleri bile-bile “BMW’ya Erken Bindim” yazımı yayınladım. Bu ülkede “Kral Çıplak” diyen çok az olduğu için bunlar oluyor. Benim biraz daha politik bir insan olmam gerekiyor sanırım. Zaten o yüzden politik konularda çok fazla ağzımı açıp, eleştiri ve yorum yapmıyorum. Çünkü açsam detayda sakınmam.

5 Aralık Pazartesi günü yazıma eleştiri ve tebrikleri kabul ederken, Başbakanlık himayesinde gerçekleşen 2. Küresel Girişimcilik Zirvesinde (http://www.girisimcilikzirvesi2011.gov.tr/genel-bilgiler/) tüm gün görevliydim. Öncelikle böyle bir zirve için başta T.C. Başbakanlığı olmak üzere, TOBB, TEPAV ve Endeavour’u tebrik ediyorum. Gerçekten çok güzel bir çalışma oldu. Ben zirvede GIST (Global Innovation through Science and Technology)’in (http://gist.crdfglobal.org/) düzenlediği GIST Tech-I Competition Finale “The Battle of Ideas” yarışmasında jüri üyeliği yaptım. GIST, Orta-Doğu, Kuzey Afrika ve Asya’da bulunan (özellikle müslüman) ülkelerde teknolojinin ticarileşmesi, girşimciliğin gelişmesi ve yaygınlaşması amacıyla hem mentorluk hem de stratejik fonlama faaliyetlerinde bulunan merkezi Washington D.C. de bulunan non-profit bir organizasyon. Fonlaması da ABD hükümetinden geliyor.

Finale kalan girşimcilere baktığımızda 11 finalist’ten sadece 1’i Türk’tü ve inanın o arkadaşımız da diğer girişimcilerin gayret ve enerjileri arasında kayboldu (Finalist listesi için tıklayınız). Ben bir Türk olarak gerçekten çok üzüldüm. Demek ki Türkiye’nin gideceği daha çok yol var. Bu arada Lübnan’lı katılımcının “Cardio Diagnostics” 1.liği kazandı: http://www.youtube.com/watch

Jüri üyelerini de sizlerle paylaşayım:

  1. Craig Hanson, Next World Capital (Biyografi için tıklayınız)
  2. Robert Ackerman, Allegis Capital (Biyografi için tıklayınız)
  3. Chris Schroeder, HealthCentral (Biyografi için tıklayınız)
  4. Elizabeth Clarkson, DFJ (Biyografi için tıklayınız)
  5. Jennifer Kushell, YSN.com – http://jenniferkushell.com/bio.html
  6. Alphan Manas, Brightwell Holdings BV – https://www.alphanmanas.com/?page_id=2

Bugüne kadar birçok yarışma, program ve etkinlikte jüri üyeliği yaptım. Ama ilk defa benim dışında tümü yabancı olan bu kadar değerli jüri üyeleri ile beraber seçim yapmak benim için büyük bir onur oldu. Neredeyse tüm gün onlarla beraber olunca “Silikon Vadisi” nin girişimlere olan bakış açısını da net olarak gözlemleme fırsatım oldu.

Bültene katılın.