Yayınlanma Tarihi: 25 Haziran 2008Kategoriler: Basında Çıkan Haberler

Göztepe Yönetim Kurulu maceram 2007 yılı sonunda başladı. Altınbaş Holding’in kulübü TMSF’den ihale yoluyla alması ile oluşturulan yönetim kuruluna davet edildim. Bu benim için çok onur verici oldu.  Kişilik olarak sonuca ve başarıya odaklı bir insan olduğum için yönetim kuruluna seçilmemin ardından kendi talebim doğrultusunda Bayanlar Voleybol takımımızın sorumluluğunu üstlenerek kulübümüzü bir branşta şampiyonluk tattırmak istedim. Takımın sorumluluğunu aldığımda takım ilk maçını kaybetmiş, antrenörü görevden ayrılmış ve oyuncular takımı bırakma aşamasındaydı. Görevi beraber üstlendiğim Voleybol şube sorumlusu Sanver Süzek ve antrenörümüz İlker Alkan’ın destekleri ve oyuncularımızın üstün gayretleriyle takım daha sonra yapmış olduğu tüm maçları kazanarak 8-10 Mart 2008 tarihlerinde Aydın’da yapılan play-off maçlarına katıldı ve buradan da 2. Lige çıktı.

Takımın sorumluluğunu aldıktan sonra takımın şampiyonluk pirimi dahil tüm masraflarını da şahsen üstlendim. Takımın forma reklamları Alpet olmasına rağmen bu konuda Altınbaş Holding’den bir destek talebim de olmadı.

Takım 2. Lige çıktıktan sonra ne Kulübümüz’den ne de Altınbaş camiasından bizleri arayan ve bu başarıyı bizlerle paylaşan kimse olmadı. Hiçbir başarı paylaşılmadığı takdirde mutluluk vermez. İş camiası ve medya tarafından tanınmış olmamdan dolayı, diğer kulüp yöneticilerinin beklentilerinin aksine Göztepe camiası için yaptıklarım ve yapacaklarım benim kişisel “PR-Halka İlişkiler”ım için bir destek sağlamayacağı aşikardı. Dolayısı ile paylaşmak benim için ön plandadır.

Saha ve salon tahsisi konusunda geçmiş tecrübelerime dayanarak destek sağlamaya çalıştım.  Göztepe Spor Kulübü web sitesinin hazırlanması için şahsen talip olmuş ve ekibimi bu konuda çalıştırtmıştım. Ne yazık ki kulüp yönetimi yeterli içeriğin oluşturulmasında ve içerik yönetiminin sağlanması konusunda adım atamadı ve çalışma duruduruldu. Haziran’2008 tarihindeki web sitesi alelacele hazırlanmış ve hem estetik hem de yeterli içerikten yoksun olarak kullanımdadır.

Göztepe için Altınbaş Holding bir şanstır. Bunun yanında Altınbaş Holding de kulüp yönetimi konusunda öğrenme sürecini hızlıca tamamlamak zorundadır. Kulüp yönetimi şirket yönetiminden farklı değildir. Üst yönetimin vizyonu kulübün geleceği için çok önemlidir. Son dönemde kulüp yönetimi, amatör şube alt yapı gelirleri, büfe ve halı saha işletimi gibi çok anlamsız ve gereksiz gelir kaynakları üzerine yoğunlaşarak vizyon zafiyeti yaşamıştır. Gerçek zafiyet amatör şubelerin geleceği konusunda yaşanmıştır. 2007-2008 yılının tek başarı hikayesi olan Bayan Voleybol takımının 3. Lig’den 2. Lige çıkması göz ardı edilmiş ve takım kaderine terkedilmiştir. Ben yönetici olarak takım ile önümüzdeki dönemde tüm maddi yükü üzerimde olacak şekilde ilgilenmeyeceğimi Altınbaş Holding ile Nisan 2008’de paylaştım. Geçen süre zarfında hiçbir önlem alınmamış ve takım dağılmıştır.

Bugün Fenerbahçe yönetim olarak Aziz Yıldırım’ın önderliğinde takımın piyasa değerine değer katarken, bir yönetim kurulu ile de denetlenmektedir. Bugün Göztepe de bu durum mevcut değildir. Durum böyle olunca şampiyon olmuş bir amatör şubenin yok olmasına rahatlıkla karar verilmekte, alınacak keyfi kararların denetimi oluşmamaktadır. Buna paralel olarak taraftarımız da tepkisini göstermeyince durum daha da anlaşılmaz bir hal almaktadır.

Futbol takımının yapılacak trasferler ve iyi bir antrenör ile 3. Lige bileğinin hakkı ile çıkacakken bir İzmir takımının satın alınarak bir üst lige çıkılması aslında bir başarı değil, kulüp yönetiminin büyük bir başarısızlığıdır.  Alt liglerde iyi sporcu oynatmak zordur ama Bayan Voleybol takımı 2 tane 1. Lig ve 2 tane de 2. Lig oyuncusu transfer ederek bunun aksini kanıtlamıştır. Bu arada ezeli rakibimiz KSK dahi bize 2. Pasorünü kiralık olarak vermiştir.

Sonuç olarak, Göztepe kulübü Altınbaş Holding ile uzun dönemde başarıya ulaşacaktır. Ama bunun için kulüp yönetiminin acilen değişmesi ve tüm kadrolarda gerçek bir revizyon yapılması gerekmeketdir. Eskiden yakınen tanıdığım ve çalışmalarını beğendiğim Emre Alkin, Altınbaş Holding’e İş Geliştirme ve Kurumsal İletişim başkanı olarak atanmıştır. Kendisi mutlaka Göztepe Kulubü ile de ilgilenecektir. Sevgili Alkin’in Göztepe Kulübü’nün şu an yaşadığı vizyon sorununu kısa sürede çözmek için holdingi yönlendireceğine eminim.

Ben yönetim kurulunda yer alan tek İzmirli olarak üzerime düşen görevi layikiyle yerine getirdim.  Aşağıdaki linkte göreceğiniz üzere, Oğuz Reşat Sipahi’nin, Yeni Gün Gazetesi’ndeki köşe yazısında belirttiği gibi kulübün bu yılki tek başarısına imza atılmasında önemli katkı sağladım. Ama bu koşullarda devam etmemin bir anlamı kalmadı. Yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettim. İnşallah ileriki dönemlerde tekrar görev alacağım ortam oluşur, ben de seve seve tekrar katılırım.

O. Reşat Sipahi’nin “Nice Yıllara Göztepe” Başlıklı Köşe Yazısı İçin Tıklayınız.

Göztepe Dünyası Dergisi’nde Yayınlanan “Antrenör İlker ALKAN” ile Yapılan Ropörtaj İçin Tıklayınız.

Bültene katılın.